7.12.2009

Epic Fail

Mun improvisoitu osallistuminen NaNoWriMoon ei nyt sitten tänä vuonna tuottanut ihan toivottua tulosta, nimittäin kirja ei ole kyllä lähimainkaan valmis. Tälle on NaNoWriMossa sanontakin, "epic fail". Yep, that's me. Sanoja nyt tuli vähän enemmän sentään kuin mitä sivupalkki antoi ymmärtää, mutta 50 000 sanaa jäi silti tosi kauas. Pistetään pieleen menneen marraskuun piikkiin...

Itse kisa oli kuitenkin tosi kiva kokemus ja aion varmasti osallistua siihen myöhemminkin. Pari pikkujuttua, jotka on tosin munkin hyvä huomata ennen kuin osallistun uudestaan:
  • Jotta kirjoittaa 50000 sanaa kuussa, pitää pystyä keskimäärin kirjoittamaan 1800 sanaa päivässä. Sen kirjoittamiseen multa menee näemmä noin 1,5 - 2 tuntia - vähän riippuen inspiraatiosta ja sen hetkisestä muusta tökkäilystä. Eli tämän verran aikaa pitäisi pystyä irroittamaan joka päivä kirjoittamiseen tai vaihtoehtoisesti yli 10 h viikossa.
  • Arkisin voi vähän lipsuakin aikataulusta jos (ja siis tämä on iso JOS) viikonloput ovat vapaita kirjoittamiseen. Osallistumista on syytä harkita, jos ainoakaan marraskuun viikonlopuista ei ole vapaa ja arki-illatkin on pääosin buukattu ;)
  • Juonta, henkilöhahmoja ja kerrontatapaa voi miettiä myös etukäteen. Tämä on ehkä hämmentävä fakta ainakin allekirjoittaneelle, mutta näin on näppylät.
Kisa oli kyllä tosi hyvin järjestetty ja tsemppiä olisi saanut kylliksi sitä halutessaan. Siinä vaiheessa vaan kun luovutusfiilis iski itselle, aloin blokkaamaan kolme kertaa viikossa tulleet viestit huomiokentästä enkä enää edes mennyt NaNoWriMo-foorumille hengaamaan, vaikka se aluksi niin hauskaa olikin. Syyllinen mieli ja niin pois päin...

No, en ollut ihan ainoa kisaan osallistuja enkä myöskään ainoa, jonka kirjoittaminen jäi vähän vaiheeseen. Statistiikka on lohdullista sentään joskus:
  • 2009 NaNoWriMoon osallistui 167 150 kirjoittajaa
  • kisassa kirjoitettiin 2 427 190 537 sanaa (eli keskimäärin 14 531 sanaa per kirjoittaja - minä olin siis aika kivasti keskiarvoa)
  • voittajia (eli tuohon 50 000 sanaan yltäjiä) oli 32 173 kappaletta
  • eli noin 19.2% osallistujista pääsi yli maalilinjan. Better luck next year ;)
Kivaa silti oli, että kisa ajoi asiansa: nyt päässä muhii jo monta uutta kirjoitusaihetta. Ehkä niistä sitten olisi ensi vuoden kandidaatiksi?

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Aika mielenkiintonen kisa kyllä. Olis hauska ittekin kokeilla.. ennenkun lukee sun selostuksen siitä kauanko siihen menee oikeen aikaa.. Ei mulla oo tommosta aikaa?! Höh.

Juliana kirjoitti...

No, ei ollu mullakaan :D

Mut ens vuonna suunnittelen vähän paremmin - sit on! Siellä voi liittyä kirjoituskamuksi, joten tsemppiapua on luvassa kyllä jos uskallat osallistua...