19.9.2010

Syksy saapuu

Ollaan lähdetty Jiin kanssa nyt kahtena viikonloppuna mökille - kummasti lähtee työasiat mielestä kun saa parisataa kilometriä etäisyyttä :) Viime viikolla tuntui siltä, että syksy on lähellä mutta nyt perjantaina kun saavuttiin oli kymmenen astetta vähemmän lämmintä, satoi, tuuli ja oli pimeä. Kyllä se syksy tulee, mutta sehän on vaan kiva!


Vietiin tänään vene syksyn viimeiselle ajolle ennen kuin nostettiin se talviteloille. Vesi oli jo matalalla, mutta maisemat edelleen upeat.


Hiljainen mökinkulma. En tiedä miksi tällaiset yksityiskohdat ovat niin tärkeitä, mutta tämä nurkka tuntui kotoisalta ensi näkymällä, vaikkei siellä kukaan ole pitkään aikaan taitanut asuakaan.


Kielonmarjat ovat kypsyneet...


...vaikka harakankellot vielä kukkivatkin. Jotain kesästä siis vielä viipyy.


Aitankulma. Mietin aina tällaisen sänkipellon nähtyäni, miten kivaa olisi omistaa hevonen ja painaa täyttä laukkaa pellon päästä päähän. Olen yrittänyt kärttää Jiiltä ponia, toistaiseksi turhaan. Höh :(


Syksy hiipii hakkuuaukeallekin. Lumoava paikka sekin.


Ja kuvaaja itte, mökkisaappaissa. Nää on mun mansikkasaappaat.


Otin varmaan ziljoonabiljoonaa kuvaa heinistä. Jii olisi halunnut jo mennä eteenpäin, tyttöystävä roikkui kuvaamassa korsia.


Tästä vuodesta ei taida tulla ruskavuotta, mutta upeita värejä löytyy silti yksittäin. Tässä hieno keltainen...

...ja punainen.


Veneennostokeikalla mietittiin saadaanko vettä niskaan. Ei saatu, mutta upeat pilvet!

Mutta kesä yrittää edelleen. Veneen noston, saunan, lounaan ja päiväunien jälkeen siirryttiin dramaattisista pilvistä melkein kesäiseen auringonpaisteeseen. Täytyy nauttia noistakin vielä kun voi. Mutta ihana, mieltävirkistävä viikonloppu kertakaikkiaan. Jee, syksy!

4 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia! Pitäisi aina muistaa katsella ympärilleen ja pysähtyä yksityiskohtien äärelle, niin huomaisi, miten paljon kaunista maailmassa on.

Hiljainen mökinkulma on juuri sellainen paikka, jossa olisi ihana asua!

Rooibos kirjoitti...

Palkinto blogissani :)!

RiXa kirjoitti...

Ihania kuvia!! Täällä syksy jo hyvin edennyt, suolta poimitaan karpaloita. Kohtahan tämän pääsette näkemään. =)

Juliana kirjoitti...

Amalia: Kiitos! Pysähtyminen on tosiaan monesti se olennaisin asia, ja se joka unohtuu ensimmäisenä.

Rooibos: Kiitos!

Rixa: Pian nähdään!!