6.2.2011

Talvista hevostelua

En pääse huomenna tunnille, joten menin tänään (auringonpaisteessa! valoaaa!) ratsastamaan rästituntia. Tuli sama musta Turbo kuin viime maanantainakin. Hain sen tarhasta sisään, missä olisi ollut erinomainen tilaisuus ottaa kuvia, kun kerrankin oli kamera mukana ja sitä jo mainittua valoa. Mutta unohtui... Sen sijaan epämääräisiä, vääristyneitä karsinakuvia - voilá!

On se hieno nuori ruuna vaan, ei oikein suokiksikaan uskoisi. Tunnilla oli jostain syystä vain minä ja yksi toinen, joten päästiin parituntitreeniin. Aluksi tehtiin kulmien ratsastusta etuosakäännösmäisesti (tässä ruuna karkasi lavasta - ja lapasesta alvariinsa...), sitten siirtymisiä, sitten taivuttelua ympyrällä ja vielä loppuun sellaista harjoitusta, että käännetään pituushalkaisijalle ja siitä tötsien välistä ensin kahdeksikko, sitten suoraan ja uusi kahdeksikko seuraavien tötsien välistä. Ja sitten tehtiin vain yksi kahdeksikko, väistettiin uralle ja nostettiin laukka. Helppoa aivovoimistelua siis molemmille...

Kuten viime kerrallakin, tuntui siltä että olen hevosen kanssa koko ajan myöhässä ja että en hahmota omaa kroppaani sen selässä. Sain opelta neuvon, että roikun oikeaan kierrokseen koko ajan ulkopuolella, siis vasemmalla. Molempiin kierroksiin sisäjalka alkaa hivuttautua ylös, mutta oikeaan kierrokseen ongelma on pahempi. Nyt en nykinyt ohjista niin paljon mutta silti vasta ihan lopussa taas hoksasin, että tällä hevosella kannattaa pitää vain ulko-ohja sitkeästi kädessä ja sisäohja vain asettelee ja liikuttelee, ei tee mitään muuta. Lisäksi ymmärsin opelta, että pohkeeni jää ruunan kanssa jotenkin tahmeaksi. No, onpa oppia sitten seuraavalle kerralle :)

Yritin kerrankin ottaa kuvia myös hoposista kun oli kamera ja kaikkea, mutta ne ei oikein olleet kuvaustuulella.

Mä hei just kiskoin tän loimen ihan vinoon, et viittis nyt kuvata jotain muuta??

Ei jaksa hei nyt heilua sinnepäin, meillä on päivälepo ja kaikkee...



Ei kommentteja: