30.8.2011

Kolmas kerta toden sanoo

Tällä viikolla kokeilussa oli uusi tuttavuus, söpö suomenhevostamma. Oikeasti listassa oli ihan toinen hevonen, mutta olimme sopineet toisen tuntilaisen kanssa, että jos hän vielä kerran saa putkeen saman hevosen, teemme vaihdon niin hänkin saa kokeilla välillä muita polleja. Tamma on aina näyttänyt musta vähän semmoiselta peruskaahottajalta, mutta yllätyin suuresti selässä - se oli tosi herkkä pohkeelle ja istunnalle ja osaavakin vielä. No joo, vauhtia todella oli, mutta se kyllä kuunteli hyvin ulko-ohjaa ja rauhoittui. Tai ei ehkä rauhoittunut, mutta hidasti :)

Tunnilla tehtiin avotaivutusta siten, että sisäohjan piti olla rentona, taivutus tehtiin edessä olevalla ulkopohkeella ja vastapainona sisäpohje käski eteenpäin. Kulmat tehtiin samalla idealla, taivuttamalla ulkopohkeella hevosen etuosaa. Se oli vähän erilainen tapa ajatella liikettä ja hetki meni tajuta, että ulkopohjetta todella voi käyttää myös edessä eikä vain takana, jostain syystä muhun on iskostettu että käännöksissä ulkopohje on takana ja piste. Hevoset kuitenkin tottelivat ihan hyvin pohjetta edessäkin, mun haaste oli pitää tamma riittävän rauhallisena että se ei päässyt sisäkautta levähtämään.

Kaikenkaikkiaan meni tosi kivasti, hevonen oli aika haastava ensimmäistä kertaa mutta se oli niin rehti ja reilu että tunti oli tosi miellyttävä. Olin tosi iloinen siitä, että pääsin kokeilemaan sitä.

Ei kommentteja: