29.2.2012

Juoksukoulu, part uno

Tänään se alkoi, firman järkkäämä juoksukoulu. Onneksi oli ekana teoriaa ja tutustumista vaan, koska nenä valui koko päivän sitä tahtia että hyvä kun semmoinen giganttinen Nessu-paketti riitti. Pitää katsoa, mikä on huominen olo koska jos tää jatkuu on varmaan parempi jäädä kotio.

Alussa siis kaikkien piti esitellä itseään ja siis oikeasti, mä olin melkein huonokuntoisin - valtaosa oli jo juossut 5 maraa tai yli ja muut olivat jo kesän/syksyn maroille ilmoittautuneet. Tunsin pikkiriikkisen itseni luuseriksi, mutta toivottavasti se vaan tsemppaa yrittämään vähän kovemmin. No, mun tavote on (loppu)syksyllä juosta 10 km 50 minsaan ja puolimara (ei vältsyy kisoissa) alle 2 h. Sen kummempia tavoitteita en uskalla vielä asettaa, katsotaan miten täältä kuntoalhosta nousukiitoalkaa käynnistyä. Mutta kiva saada kunnon neuvoja ja apuja treenien suunnitteluun ja tekniikkaan, toivon että joku ratkoo mulle sen vasemman lonkan mystisen ongelman joka sekä juoksussa että ratsastuksessa ärtyy.

Muuten käytiin läpi ihan vaan perusperusjuttuja, vaikka oli hyvä kerrata niin että joku selitti auki. Kysyin koiranulkoilutuksessa suhteessa treeniohjelmaan. Kuulemma peruskuntolenkkejä ei tartte tehdä erikseen jos sen koiran kanssa siellä pihalla vääntäytyy päivittäin. Riittää, jos tekee yhden kunnon vauhtilenkin ja yhden pitkän lenkin, yks palauttava urheilulaji on vapaavalintainen (pitäis olla jotain missä ei ole tärähdystä, enkä keksi kuin uinnin ja pyöräilyn, jotka kalenteriin sopii vähän huonosti paitsi viikonloppuun). Niin, ja sit sitä lihaskuntoa kuulemma kaikkien pitäis tehdä, varsinkin lantion asentoa ylläpitäviin ja jalan lihaksiin. Ja venytelläkin vielä :)

Jännityksellä odotan, minkälainen kurssista muotoutuu. Ja tietty mitä meikästä muotoutuu sen myötä.

Ei kommentteja: