24.3.2010

Lisää ratsileirivideoita :)

Tää saamattomuus on muuten jotain uskomatonta, kun se jää päälle. Nyt siis ne luvatut videot vielä kaverin hepasta ja musta. Älkää kuunnelko videoita, kiitos. Olin käynyt aamulla juoksemassa ja ratsastanut jo 1,5 h ennen tätä enkä älynnyt juoda vettä välissä. Janooni olin napannut reilun desin siideriä ja arvaahan siitä, kuinka huono olo tuli. Siksi ääniraita on jännä (niin kuin oli fiilis ratsastaakin, ympyrätyöskentely ei ollut ihan paras idea...).



Tässä siis ensin ravityöskentelyä, jossa hevosen takajalat kyllä näemmä lakkasi liikkumasta heti kun omistaja kiipesi alas selästä ;) Tuo niska ja katse alaviistoon on aika järkkyä katsottavaa ja näemmä kippaa painopistettä eteenpäin, jolloin lantio ei pääse kevennyksessä oikenemaan kunnolla ja istunta jää liikettä estäväksi. Bueno, just sitähän tässä haettiin ;) Yksi mistä olin iloinen oli jalka, se ei heilu ihan hirveästi. Hevonen oli just passelin kokoinen, että jalan sai hyvin kiinni. Se, että jalka heiluu muilla hepoilla johtuukin siis vaan niiden väärästä koosta/muodosta (joopajoo).



Tässä yritettiin sellaista tietä, jossa tehdään voltti vähän takaosakäännösmäisesti, nostetaan laukka ja laukataan ympyrä, josta olisi pitänyt ottaa suoraan käyntiin siirtyminen ja voltti uudestaan. Olo oli kuitenkin ratsilla jo sen verran kurja, että en oikeasti tainnut edes yrittää sitä vaan tein vähän mitä sattuu. Suunnan muutoksen jälkeen laukasta raviin siirtymisessä asento myös levähtää aika kivasti ja jää ravissakin ihanaksi kököksi ;) Video on sikäli hyvä, että nyt vasta huomaan miten kauheasti menen mukaan siihen laukkaan ja melkein jopa pusken. Ilmankos siihen opettajat kiinnittävät aina huomiota...

Huomasin kyllä taas tällä reissulla, miten huonosti osaan "itse" ratsastaa, tarkoitan siis sitä, että olen niin tottunut kuulemaan opettajalta koko ajan palautetta että kun sitä ei tule oon ihan kädetön, siksi omistaja joutuu tuossa mua niin paljon ohjeistamaan. Pitäisi ottaa tavallisella tunnillakin enemmän agendaksi, että miettisi mitä ollaan tekemässä ja menikö hyvin. En ymmärrä miten oon voinut ratsastaa kohta parikymmentä vuotta ilman, että tuo on hanskassa...

Mutta kivaa oli ja se on tärkeintä. Sääli, että nuo videot ei tee hevoselle oikeutta, se oli ihan mahtieläin! Huippuviikonloppu :)

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mä voisin kommentoida tuohon pohkeen paikkaan vielä, että myös satulalla on oikeasti ihan sikana merkitystä. Jos jiipan selkään laitettaisiin joku yleissatula tai joku ratsastajalle vähemmän kiva koulusatula, niin ei se jalkakaan asettuisi niin kivasti. :)

Juliana kirjoitti...

Eiku sulla on taikahevonen, älä yritä :)