21.8.2010

I love ratsastus!

Joskus näinkin päin. Kävin vielä "kesätallilla", ostin yhden rästitunnin vielä fiilistelläkseni niitä hevosia. Ja vitsit, keskiviikon jälkeen oli kyllä ihanaa saada taas vähän onnistumisen kokemuksia - nyt oli upea andalusialainen kimo alla, joka heti alkumetreistä tuntui tasapainoiselta, antoi tuntuman ilman mitään nykimisiä ja muutenkin poislukien lievää energiattomuutta paikoitellen oli ihan supertäydellinen ratsu.

Jäin miettimään samalla mitä kesän ratsastuksista käteen - opetushan ei mielestäni ollut mitenkään erityisen paljon parempaa tällä tallilla kuin muillakaan joissa olen nyt viime aikoina käynyt, mutta hevoset vain ovat selkeästi parempia. Valitettavasti ei automaatteja nekään, joten hommia joutuu ratsastajakin tekemään, mutta niillä saa kivasti fiiliksiä kyllä siitä, miltä tuntuu kun hevonen kokoaa, liikkuu eteenpäin tasapainossa, asettuu oikein jne. En ehkä vielä osaa jäykemmillä ja huonommin läpiratsastetuilla hevosilla toistaa samaa, mutta ymmärrän ainakin mitä ollaan hakemassa, mikä on iso juttu sekin.

Asiasta ihan kukkaruukkuun: mulla oli joskus kimo kisapolle. Muistelin Juria lämmöllä tänään hinkatessani sienellä keltaisia tahroja irti tämän kimon valkoisesta karvasta. Juri oli puhdas aina juuri sen 5 sekuntia sen jälkeen kun sen oli pessyt ja jotenkin kummasti kisapaikoille päästyämme se oli onnistunut värjäämään ainakin jonkin osan itsestään eri väriseksi ja ratsukko pääsi joka kerran aina yhtä tyylikkäästi radalle. Kimon kanssa on kivempaa?

Tämän tunnin aiheena oli pysähdykset, mutta tehtiin tosi paljon ihan perusratsastustakin, isoa keskiympyrää yms. Vaikea kommentoida tuntia kun lähes kaikki tuntui helpolta, kivalta ja ennen kaikkea miellyttävältä, kun askelluskin oli niin tasaista. Opettaja käski mua useampaan otteeseen tosin rentouttamaan hartioita, joten ehkä sinne jäi jännitystä kuitenkin. Samoin pysähdyksissä jalat lähti aina nousemaan ja pienoisia ongelmia oli tulla pysähdyksiin suoraan. Mutta muuten oli ihan excellent tunti, jippiaijee!

2 kommenttia:

Rooibos kirjoitti...

Laadukkaat hevoset antavat kummasti potkua harrastukselle - ei sitä turhaan ole keksitty sanaa opetusmestari :).

Juliana kirjoitti...

Joo, kyllä se hevonen vaan on se paras opettaja. Ja tuo hevonen oli kyllä ihan champion of the champions :)