19.8.2010

Silkkaa sikailua?

Eilinen ratsastustunti oli kyllä taas jotain niin mielenkiintoista, että. Ei tämä laji ainakaan liian helpolla jaa sitä fiilistä, että vitsit kun tää sujuu. Kesän jälkeen palasin vanhalle tallille ja sain lempparitamman - asiat siis periaatteessa hyvin.

Vaan heti kun kiipesi selkään tajusin kesän toisen tallin huippuhevoskokemuksista, että tää hevonen ei liiku itse eteenpäin yhtään. Enkä näemmä edelleenkään osaa ratsastaa eteenpäin tuollaista pohkeille äärimmäisen hidasta yksilöä vaan sain sellaisen tappelun aikaiseksi, että sitä kesti koko tunnin ja tuntui varmaan pahalta hevosestakin (ratsi paukuttaa pohkeella sen kun kerkiää ja nappaa raipalla). Musta ainakin tuntui. En ollut muistanut kannuksiakaan ottaa mukaan, mikä oli tyhmää koska juuri tuolla hevosella se kannus olisi varmasti satabiljoonaa kertaa parempi kuin pohkeen ylenmääräinen käyttö. Pitää ottaa syksylle tavoitteeksi hevosen herkistäminen. Se on selvästi taitolaji, joka ei ihan vielä ole näpeissä...

Tehtiin ihan perusratsastusta, mutta kun hevonen ei taipunut mihinkään (en tiedä oliko vain kesän jälkeen jäykkä vai mikä oli, mutta kulki vasempaan lapa koko ajan sisään kääntyneenä eikä suostunut siitä paketista hievahtamaan) eikä liikkumaan (ope sanoi, että se pitää ottaa yöksi sisään näemmä, ilmeisesti laitsalla väsyttää itseään liika), ei päässyt itsekään oikein ratsastamaan huolellisesti mitään. Laukastakin saatiin tappelu, jossa en vieläkään tiedä, että olisiko pitänyt suuttua vai oliko hevonen niin jäykkä että sen laukkakin oli jotenkin selästä ihan tönkköä ettei se vaan oikeasti pystynyt yhtään siinä asettumaan pudottamatta raville. Oliko se siis sikailua vai ei?

Mutta pistetään tämä harjoittelun piikkiin. Kiva oli silti tulla takaisin tälle tallille, kolme uutta näpsäkän näköistä hevosta joten eiköhän se tästä. Vakiotunti vaihtui joten ensi viikolla näen minkälaisessa ryhmässä tänä vuonna ratsastelen.

Tänään oli ihan urheilupäivä - pyöräilin töihin sen yhteensä 22 km, kävelin 7 km kaverin kanssa ja illalla vielä Jiin kanssa uimaan 500 m. Kyllä tuo puoli kilsaakin jo ihan tuntui tämän jälkeen. Ratsastustunnin jälkeen olin jo aamusta ihan jäykkänä, lonkan koukistajat ja takareidet ihan jumissa. Tänään vois vaikka vähän venytellä :D

Ei kommentteja: