23.8.2010

Zumba = aerobic?

Kävin tänään kokeilemassa työpaikan tarjoamaa Zumbaa - sitä kun oli jo äiti ja monet kaverit kehuneet kivaksi ja tehokkaaksi. Kivaa ja tehokasta se olikin ja lattarirytmeistä oon tykännyt aina, kivaa oli erityisesti myös se, että tunti oli ilmainen ja sinne pystyi piipahtamaan siinä työn lomassa. Jäin vain miettimään, että mistä ihmeestä se Zumba-hype on oikein tullut? Minusta se oli kyllä ihan tavallista aerobicciä, jossa musiikki oli lähempänä lattarimusaa. Joo, jotkut jalkakuviot muistutti etäisesti salsakurssilla oppimiani kuvioita ja lanteita ketkutettiin tavallista enemmän, mutta kyllä se silti enemmän aerobicciä oli kuin tanssia. Kivaa siis silti, mietin vain sitä hypeä :)

Kävin tänään oikeassa ryhmässäni ratsastamassa, olen vaihtanut päivää ja ryhmää edelliskaudesta. Oli kiva kun porukka toimi selkeästi ryhmänä ja että mut oikein toivotettiin tervetulleeksi tunnille. Taso on parempi kuin oma tasoni, mutta niinhän sitä oppii. Kateellisena vaan joutuu vierestä seuraamaan kun toiset saa hevoset suit sait pyöreiksi ja toimimaan.

Mutta meni mullakin ihan kivasti, menin 6-vuotiaalla ruunalla, joka oli oikea sympaattisuuden huippu! Se reagoi vielä tosi vahvasti painoon ja jouduin moneen kertaan oikein miettimään mitä ihmettä kääntäessä teen kun hevonen lähti melkein päinvastaiseen suuntaan kuin oli tarkoitus. Olihan tuo vielä vähän raaka ja laukastaan jäykkä, mutta hirmu kiva ratsastaa, kun liikkui itse ja antoi kivan tuntuman. Jotenkin tosi ratsastettava hevonen, kertakaikkiaan.

Nyt on taas olo väsynyt ja raukea. Tartteis varmaan mennä nukkumaan, kiireinen viikko töissä taas. God natt, sov gott!

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Mä kokeilin kanssa zumbaa viikko sitten työpaikan salilla. Eipä oikein sytyttänyt. Olisin lisäksi kaivannut keskivartalon lihaskuntoliikkeitä...

Juliana kirjoitti...

Joo, mustakin se oli aika kevyt tunti. Mutta menen kokeilemaan uudelleen kun on tunnin oikea vetäjä, ilmeisesti se vaikuttaa tosi paljon siihen, minkälainen tunti on kyseessä.