5.1.2010

Lomakuvia Ylläkseltä


Koska lomalla taisi olla keskimäärin -20 astetta pakkasta ja valoisa aika osui hiihtolenkkien kanssa päällekäin, jäi kuvien ottaminen vähän vähäiseksi. Muutama otos sentään tallentui kameralle (tosin ainakin jäätyneiden sormien, pahimmassa tapauksessa myös jäätyneen muun kropan kustannuksella). En ole ollut Lapissa kuin kerran aiemmin ja täytyy sanoa, että mua kyllä viehättää se luonto siellä hirmuisesti.

Täs mein mökki. Minä sitten tykkään hirrestä (mökin seinässä, en muuten erityisesti). Näytti ulospäin pienemmälle tupaselle kuin mitä oli, mutta oli ihan luksuskiva ja just sopivasti ihan latujen vieressä.


Tää Blogger ei suostu näyttämään niitä kauniita värejä niin kuin piti, mutta musta oli joka kerta ladulla mennessä yhtä ihmeellistä, miten periaatteessa valkoinen latu ja harmaat puunrungot ja mukamas-monokromitaivas yhtäkkiä paljastikin kaikkia ihmeellisiä sävyjä..


Jouluaatto. Kesänkijärvi. Reitin puoliväli. Olin ihan varma, etten pääse ikinä kotiin, kun kahvio oli joululomalla enkä saanutkaan luvattua kaakaota. Pääsin kuitenkin vielä takasinkin, tosin naurettavan hitaasti kipeällä nilkalla. Saunan jälkeen jo taas vähän hymyilyttikin ;)


Ihana kuu, jota mun kamerani ei selvästi vaan osannut kuvata. Tai sit mä en osannut kuvata. Oli siistiä nähdä, miten paljon valoa kuukin tuottaa, kun piti mennä pelkällä kuunvalolla. Hyvin näkyi lunta vasten.

Ja sit oli niitä hetkiä, jotka oli vaan ihan käsittämättömän kauniita. Tää on siitä ylämäestä, jossa heitin toiseen suuntaan mentäessä ne karmeet lipat. Kuten sanottu, ylämäkeen olisin mennyt tätä vaikka kuinka kauan, maisemat oli ihanat...


Ja näitä puita olis voinut vaan töllöttää (paitsi sit kun tuli kylmä...).

Gorgeous!

Ylläksellä ei näkynyt aurinkoa yhtenäkään päivänä, mutta takaisin tullessa just Napapiirin kohdalla nousi aurinko! Se oli ehkä parin viikon auringottomuuden jälkeen hienommalta tuntuva hetki kuin mitä kuvasta näkyy ;)


Pysähdyttiin kuvaamaan yhtä koskea vähän Tornion yläpuolella. Silmänruokaa riitti...


Täytyy sanoa, että rakensipa ihminen mitä tahansa, niin kyllä luontokin aika kivasti nää hommat hoitaa.

Ja taas tuli yksi asia todistettua (niin kuin se nyt olisi enää mitään lisätodisteita vaatinut...). I lovelovelove the sun!

Ei kommentteja: