12.5.2010

Kesä... ja kärpäset!!

Tänään ratsastustunnille kahden viikon tauon jälkeen ja mikä iiiihhhahhana auringonpaiste, kertakaikkiaan! Sain tunnille lempitammuskan, jolla viimeksi meni niin superhyvin - tänään oli vähän toinen ääni kellossa.

Tamma oli toisen hevosen ontumisen vuoksi joutunut menemään jo kaksi tuntia ennen mun tuntia ja oli sitä mieltä, ettei kolmas oikein enää kiinnostanut. Päivällä oli ollut aika kuumaakin, onneksi meidän tunnille viileni kun aurinko siirtyi vähän alemmas ja puiden taa. Huomenna olisi tallilla kisat, joten harjoteltiin ohjelmanpätkiä helppo B:1:stä, vaikka vain yksi oli osallistumassa. Ravista pysäytys-peruutus-ravia yhdistelmiä sekä temponvaihteluita harjoitusravi- kevyt ravi - harjoitusravi. Tamma tuntui tosi nihkeältä ja uskomatonta kyllä, kentällä pörräsi sellainen armada erilaisia öttiäisiä, että oli aika tukalaa hevosella ja ratsastajalla... Varsinkin pysäytyksissä tamma tuntui kysyvän, että et varmaan tosissaan kuitenkaan tarkoita, että pysähtyisin tähän kaikkien syötäväksi...

Yksi mahtava kevytravipätkä saatiin, oikein tunsi kun takapää alkoi työntää. Siitä kyllä huomasi, miten valtava ero on hevosen askeleessa kun se liikkuu selän kanssa. Muuten tunti olikin vähän sellaista vetoleikkiä eikä rentoudesta tai pyöreydestä ollut merkkiäkään, mikä tietysti harmitti. Huomasin myös, että istunta katosi koko ajan ja jäin koko ajan sisäpuolelle vetämään, jotenkin vipumaisesti. Olisi vaan pitänyt taas yrittää ratsastaa takaa eteen, mutta ei. Oman ongelmansa aiheuttivat tosiaan ne ötökät, koska tamma yritti päänheilutuksella saada ne kauemmas mikä tietysti ei oikein auttanut tasaista menoa. No, oli kuitenkin kiva olla niin hyvällä säällä ulkona, liikuntaa tuli ja ensi kerralla varmaan sitten meneekin jo taas paremmin :)

Ei kommentteja: