19.4.2010

Ekoahdistus

Tein sitten tällaisen jalanjälkitestin. Testin tulos ei liiemmin naurattanut. Joo, on mulla auto ja joo mä asun yksin. Joo, syön lihaa ja ei, en ole tainnut olla kovin ahkera etsimään luomumerkkejä kaupasta tai ekologisempia pesuaineita. Mutta yritän kierrättää ja tästedes miettiä mitä ostan, vai ostanko ylipäätään. Ja silti meillä pitäisi olla 4,6 maapalloa, että mun kulutustottumuksia voisi tukea. Ahdistaa, ihan todella.

Jos ottaisi tavoitteeksi pudottaa tuota vuodessa vaikka nyt aluksi 3 palloon? Yritin lukea ohjeista, mitä se vaatisi. Jos jättäisi vuoden aikaiset lennot pois ja yksityisautoilun, ja miettisi vielä tarkemmin mitä syö ja mitä ostaa sain tulokseksi testin uudelleen tekemällä 2,83 palloa. Se ei ole vielä lähelläkään sitä 1 palloa (tai alle), joka olisi tarpeen, mutta ainakin suunta olisi oikein...

Mutta. Jos luovun autoilusta, joutunen luopumaan ratsastuksestakin. Toisaalta, tarvitsen autoa lähinnä siihen ratsastukseen. Vaikeaa, tosi vaikeaa. What to do?

6 kommenttia:

Pia [Kaukomara] kirjoitti...

Tein saman testin: 3,17 maapalloa. Odotin kyllä kysymystä talvilämpimästä mökistä, mutta sitä ei koskaan tullut. Oikeasti jälkeni on siis vieläkin isompi. Hui! Minnekään ei voinut laittaa sitä työmatkapyöräilyäkään, josta olisi vähän varmaan tullut plussaa... Havainnollinen testi!

Rooibos kirjoitti...

Ratsastus on kyllä sellainen harrastus, jota ei ole helppo harrastaa ilman autoa monessakaan paikassa. Kun kävin tunneilla, huokasin monta kertaa, että olisipa kiva kun olisi auto, mutta totesin samalla, että en käyttäisi sitä muuhun kuin tallimatkoihin.

Rooibos kirjoitti...

Sain muuten tulokseksi 4,24 maapalloa. Muuten olisi jäänyt alle suomalaisen keskiarvon, mutta ruoka... se kohotti keskiarvoa roimasti. Ehkä kasvisruokapäivä viikossa olisi ihan hyvä - mutta maitotuotteita tulee kyllä silloinkin käytettyä.

Juliana kirjoitti...

Joo, mua kanssa kiusasi vähän se, että kysymykset ei ihan tuoneet esille kaikkia suomalaisia piirteitä - esim. kaukolämpö nyt olisi ollut ainakin kiva kysyä ja ruoassa tarkemmin minkämaalaisia elintarvikkeita ostelee. Ja kuinka paljon vaatteita yms. Mutta kyllä tuo jotain kokoluokasta kertoo - olen edelleen tosi järkyttynyt siitä, miten kamalan paljon se auto ja yksi naurettava etelänloma tuota jälkeä kasvattaa. Noh, tulivuori näkyy kyllä pitävän huolen siitä, etten pääse etelänlomalle. Jotain plussaa siinäkin :)

Saija kirjoitti...

Uskalsin käydä testaamassa oman jalanjälkeni: 4,34 maapalloa! Ja mä olen sellainen, jolle monesti vähän jopa ivaillaan viherpiiperryksestä. Ehkä oon sellainen paljon puhetta, vähän villoja -tyyppinen piipertäjä? Voisi kyllä aidosti pyrkiä pienentämään tuota lukua.

Juliana kirjoitti...

Kyllä mä tiesin jo ennen tuota testiä, että huonosti menee, mutta että noin huonosti...

Mutta toisaalta hyvä, että miettii asian nyt, voi alkaa vähitellen harkitsemaan josko asialle ehkä voisi jossain hahmotettavassa tulevaisuudessa tehdä jotain ;) Siirtyä sieltä puheesta niihin villoihin?