1.10.2009

Flunssapa hyvinkin

Sai se sitten kuitenkin niskaotteen, se flunssa. Tiistaina lämpö alkoi nousta ja silti tuntui koko ajan vain vilummalta. Skippasin kuoron. Eilen skippasin savaten, luennon ja ratsastuksen, sekä työn. Tänään aamulla olo tuntui paremmalta, lähetin pomolle viestin että tulossa ollaan, kävin tsekkaamassa laskuharjoitukset.. ja jo töihin kävellessä tiesin, että virhearvio tuli tehtyä. Ehdin olla ehkä puoli tuntia työpisteellä ennen kuin kroppa alkoi taas täristä ja voimat vaan valuivat jonnekin. Eiku takaisin kotiin, nyt oon perunut about kaiken mitä viikonlopulta voi enää perua.

Ihanaa on ollut kuitenkin se välittämisen määrä, mitä lähipiiriltä tulee kun joku sairastuu. Ei ole tarvinut pelätä jäävänsä yhtään yksin kun kännykkään ja sähköpostiin ja Facebuukkiin on tulvinut erilaisia tsemppiviestejä ja kyselyitä haluaisinko, että joku kävisi puolestani kaupassa tai apteekissa. Sain jopa yhdeltä ihanaiselta ystävältä purkin omatekoista omena-aroniahilloa, joka maistuu upeasti leivänpäällä kun pitää täällä neljän seinän sisällä kykkiä... Vaikka mieli on muuten kovin musta, se mistä ihan aidosti voin olla tosi kiitollinen on ystävät, jotka onnistuivat piristämään ja herkistämään ihan todella.

Ja jottei unohtuisi, listaan tähän ne kaikki kivat ehdotukset, joita flunssan karkoittamiseksi Naamakirjassa ehdotettiin:
  • Älä luovuta, vielä on aikaa konjakille tai viskille! (koska ei? Koska mulla ei ole viskiä kotona ikinä (yäkyäkyäk), valitsin portviinin.)
  • Sipulimaitoa. Ja sit se konjakki siihen päälle että saa pahan maun äkkiä suusta (ja mäkun luulin että tää sipulimaito on ihan urbaani legenda)
  • C-vitamiinia, auringonhattu-uutetta, raakaa kossua... Jos ne ja sipulimaito ei auta, mulla on erittäin tehokkaita thaimaalaisia flunssalääkkeitä :-)
  • Carmolis-tippoja, mustaherukkamehua (tai ehkä rommitotia) ja hunajaa.
  • Munkki-tipat parantaa kaiken! Virallinen nimi muistaakseni Carmolis, sininen pakkaus ja munkki paketin kyljessä. Saatavissa myös pastilleina, mutta tipat tehokkaimpia!
  • Hassu täti kerran kertoi, että valkosipulinkynsien laittaminen nenään auttaa. En ole kokeillut.
  • sekakäyttö kunniaan! ja suuri usko siihen että se toimii. huomenna on jo paljon parempi :) ...paitsi jos yliannostat portviiniä..
  • Hitsi kun en ehtinyt ehdottaa viinasukkia yöksi. No ensi yöksi sitten. Portviinisukat?
  • Ilmeisesti sauna, viina ja terva on jo testattu? No tervaa ei ehkä työajalla kannata kokeilla, mutta muuten.
  • Onpas täällä konservatiivinen linja: mukaan parasetamoli ja ibuprofeeni!
  • Ja vastaisuuden varalle pöpöjen torjuntaan Gefilus Max.
Kyllä näillä jo kelpaa lähteä flunssankaatoon - seuraavan pöpön sopii vaan yrittää tähän temppeliin ;)

Kun en päässyt kerran ulos, piti keksiä jotain helppoa ja kivaa kotona. Keksin pianon (se on siis nököttänyt kämpässä jo monta vuotta, mutta harmittavan vajaalla käytöllä). Koko naapuruston riemuksi leväytin koko nuottiarsenaalin esille ja pimputin sydämeni kyllyydestä, myös tämän biisin (jossa on söötti Aiden Gibbonsin 2005 tekemä lyhytelokuva taustalla. Kiva, että biisi on innoittanut muitakin kun mua). Siis Yann Tiersenin Comptine d'un autre été l'apres midi, leffasta Amelie.

Vaikka tuo kappaleen nimi onkin vapaasti kännettynä "toisen kesäpäivän sointu" se jostain syystä tuntuu mun mielestäni sopivan myös tän päivän päänsisältöön. Vähän kirkkaankirpeää syksyistä kaihomieltä tekee ihmiselle hyvää!

4 kommenttia:

<3 R&P kirjoitti...

Pikaisia paranemisia!!!!
Ja isosti lepäilyä! ;)

RiXa kirjoitti...

Tulipas kivaan muotoon tuo <3 R&P...
Mutta sisältö onneksi sama!

Pia [Kaukomara] kirjoitti...

Parantavia ajatuksia Koivuvaarasta! Onpa sulla tosiaan ihania ystäviä, mutta eihän se mikään ihme ole kun olet ihana itsekin.

Juliana kirjoitti...

Joo, mulla on superkavereita! Ei pääse hautautumaan itsesääliin, kun niin konkreettisesti osoitetaan, että eletään toisen ylä- ja alamäissäkin mukana.

Ja kiitos teille kommenteista, ihanaiset! Maailma on paljon kivempi ihmisten kanssa :D