21.5.2009

Eka juoksutreeni

Lukaisin aamulla Naisten juoksukirjaa ja siinä oli aloittelijajuoksijalle paljonkin ohjeita. Käytännössä pitäisi antaa kropan totutella juoksuun ennen kuin alkaa hurjasti tempomaan (mikä on varmaan ainakin meikäläiselle hyvä juttu, koska polvet ja nilkat tulevat väärän liikeradan (?) takia tosi helposti kipeiksi.

Juoksua siis alkuun vain 3 kertaa viikossa, ei kahtena päivänä peräkkäin. Nyt aloitin 10 min kävelyä ja sitten aina 1 min juoksua ja 3 min kävelyä ja lopuksi 10 min juoksua. Tein tunnin lenkin ja tuota juoksu-kävelyä ehdin tehdä seitsemän kierrosta, joten kävelyiden osuudet jäivät vähän yläkanttiin, mutta tuskinpa tuo haittaa.

Pod ei tietenkään ottanut yhteyttä sykemittariin, mutta itse mittari toimi muuten mainiosti. Huomasin, että kävelen vähän liian löllösti, sykkeet jäivät kävelyssä jonnekin 105-115 väliin yleensä. Ja vaikka kirjassa nimenomaan mainittiin, että vauhtia juoksussa ei saa alkuun lisätä lainkaan (ensin lisätään juoksukertoja ja sitten matkaa) niin taisin silti vähän spurttailla, sykkeet olivat rauhallisemmilla pätkillä 145, mutta joskus tajusin vasta lopussa että mentiin jo 155 vauhtia. No, kokeilemalla oppii. Olisi vielä kiva saada Pod menoon mukaan, että tietäisi vähän noita peruslenkkien pituuksia.

Jokatapauksessa lenkillä oli kivaa, vaikkei aurinko juuri paistanutkaan. Voiko mököttää, jos lenkkimaastot ovat tällaiset:

Ja puolivälissä vastaan tulee vielä seuraavanlaisia söpöläisiä :)

Ei kommentteja: