24.9.2009

Wohoo, mikä ratsastustunti!

Joo, joskus sitten taas menee putkeenkin. Hevonen oli mahtava - sain sen edelliseltä tunnilta loistavasti läpiratsastettuna ja pystyin sitten itsekin ylläpitämään sitä. Ja vindevaude, mitä ahaa-elämyksiä!

Jos viime kerralla meni hevosen kanssa pelkäksi sähläilyksi, nyt monta juttua oli kohdallaan. Vaikka hevonen alkutunnista jaksoikin tikuttaa ja mennä kovaa, tuntui että nyt sain itseni pysymään rauhallisena ja ennen kaikkea pehmeänä ja rentona. Väitän myös, että se ostamani satulapenkki on auttanut mua (jo 2 päivässä) saamaan fiilistä oikeaan asentoon ja lantioon ihan erilailla. Sillä kyllä saa selän kipeäksi, jos liian pitkään koittaa istua, mutta parin tunnin pätkissä se on ihan loistava kapine!

No joo, tunnilla mentiin ihan perusratsastusta, kun sijaisope piti. Voltit päätyihin ja suoralla asetus ulospäin - käynnissä, ravissa ja laukassa. Lopuksi samaa niin, että mentiin suoralla uralla olevia puomeja vielä ravissa. Hevonen kiihdytti kyllä heti, jos multa katosi tasapaino - mutta silloin kun mä sain pidettyä (suurimman osan) paketissa, tuntui siltä että kaikki rullasi. Hevonen on niin mahtava opettaja, koska vastasi aina heti - siinä pystyi saamaan sen opetuksen tosiaan hevoselta, eikä tarvinnut odottaa aina opettajan kommentteja. Loppuravit mentiin vähän pitkänä ja taas vähän liian kovaa, mun tasapaino kevyessä ravissa selkeästi katoaa verrattuna harjoitusraviin.

Vaan olihan ihan mieletön tunti!

Ei kommentteja: