26.8.2009

Uuvuttaa jo tää opiskelu - ja mä en vielä edes ole aloittanut!

Enpä arvannut, että opiskelujen uudelleenstarttaus olisi näin hermojaraastavaa - tuntuu, että tämä vaihe on suurempi testi ihmisen motivaatiolle kuin ne pääsykokeet!

Jos posti jo kesällä tuuppasi erinäisen kasan isoja kirjekuoria, joissa sisältönä A4-sälää (kaikki otsikolla "erittäin tärkeää uudelle opiskelijalle") - nyt on häirintä (tai tiedotus :) siirtynyt jo sähköpostin puolelle. Tulee viestejä tutorilta, muistutuksia, kehoituksia, pyyntöjä. Ei riitä, että taistelee sen kanssa, että muistaa ylipäätään tehdä lukujärjestyksen ja raahautua luennolle, ehei. Pitäisi näemmä raivata koko kalenteri syyskuulta tyhjäksi, että ehtisi rientää jos jonkinmoiseen opiskelijazembaloon... Vaan kun ei mua enää kannusta se semmoinen kirkassilmäinen opiskelijamieli ja tuntuu siltä, että tähän aloitusbyrokratiaan hukkuu jo ennen kuin mikään on varsinaisesti alkanutkaan.

Loman aikana sain sentään nykäistyä sen verran niskasta, että hoidin ne ilmoittautumuspaperit yliopistobyroohon. Sen löytäminen oli operaation hankalin juttu, koska sijaitsi ihmeellisellä sisäpihalla jonka opastus oli (n. 20 eri ulko-ovesta huolimatta) minimaalista. Koska ilmoittautumisen kirjaantuminen järjestelmiin vei kuukauden verran (näemmä), ei loman aikana voinutkaan rutistaa sen enempää.

Sittemmin olen kyllä heilunut eri jonoissa tai hajonnut tietojärjestelmiin - milloin on pitänyt hakea opiskelijakorttia, yrittää valokuvata itseään jos jonkinmoista blankettia varten, milloin hakea sitä ja tätä paperia. Sitä minkä lupasin itselleni, että hoidan kuntoon ennen opiskeluja - eli vanhan tutkinnon hyväksyttämiskuviota (= eihän mun tartte lukea 25 op matikkaa, eihän?) en ole vielä jaksanut tehdä. Mutta kyllä se tästä. Sain vihdoin hoidettua itselleni ATK-luvan, ja vaikka yrityksistä huolimatta sähköposti ei vielä toimikaan (pääsen kyllä kirjautumaan sisään, mutta meilin lähettäminen on ylivoimaista), alkaa vähitellen tuntua siltä, että ehkä se tästä kummiskin järjestyy. Että mulla oli hyvä syy hakea tuota paikkaa ja että tää on nyt vaan joku ihme testi, missä katsotaan haluanko mä sitä kylliksi vai en.

Mutta yhdyn niihin syviin työssäkäyvien opiskelijoiden riveihin, jotka ovat aina marmattamassa virastoajoista ja muista. Oikeasti, jos on joku pakollinen juttu, joka pitää täyttää/hakea just tietystä pisteestä, olisi työssäkäyvälle ihmiselle kiva jos se toimisto edes yhtenä päivänä voisi olla auki vähän laajemmin kuin klo 10-15.30. Yhtenä päivänä!! Tänään kulutin ruokiksen siihen, että kipitin mukulakiveä toiselle puolelle kaupunkia jonottamaan opiskelijakorttia.

Vaan nyt kun se on räpylässä niin tuntuu aika pirun kivalta. Jos ratsastustunnin jälkeen jaksaisi vaikka vääntää sen HOPSin vielä kasaan. Kyllä se tästä.

2 kommenttia:

Pia [Kaukomara] kirjoitti...

OOt kyllä mun idoli, kun jaksat vielä opiskella toista tutkintoakin. Tsemppiä!

Juliana kirjoitti...

No, kuten sanottu, mitäänhän ei oo vielä opiskeltu - tahkottu vaan byrokratiaviidakossa. Mutta kyllä mä itekin oon valmis taputtamaan itteäni kaksin käsin olalle, jos vaan saan nuo opinnot kunnolla alkuun. Ihania kursseja on ainakin tarjolla - ja (ei yllättäen) paljon asiaa finanssikriisistä ;)