27.7.2009

Illan viimeiset vedot

Vietin tänään ihanan päivän ystäväperheen ja heidän lastensa seurassa. Nyt on tankattu apupyörillä ajon ja kahluualtaalla polskimisen fiiliksiä samoin kun ystäväni laittamaa ihanaa ruokaa navan täydeltä. Pyöräilin aamulla Tapiolaan ja illalla takaisin, yhteensä kai noin 12 km.

Läksin illalla vielä lenkillekin, kun tuntui siltä että päivällä oli vaan syönyt :) Pitäisi oikeasti alkaa noudattaa jotain kunnon juoksuohjelmaa, koska nyt näemmä vetelen näitä lenkkejä vaan ihan fiilispohjalta. Tuntui siltä, että juoksu kulkee, joten otin ohjelmaan kevyt 40 min sekä 5x100m reippaat vedot. Ensimmäinen veto tuntui kolmen ensimmäisen askeleen jälkeen tosi pahalta ja selvästi kroppa meni heti hapoille yhtään kovemmasta vauhdista. Viimeiset vedot taas tuntuivat oikeastaan tosi hyvältä ja askelkin alkoi taas rullata.

Musta tuntuu hitaammassa juoksussa (kuinka hitaasti muuten pitää juosta, että sitä sanotaan hölkäksi?) aina vähän siltä, että kädet on ekstravaivana, ne liikkuvat ihan hassuihin suuntiin ja siihen hynytysmenoon ei oikein niistä saa edes tukea. Noissa vedoissa vasta löysi niiden oikean funktion kun askeleen nopeutuessa samaan aikaan käsien liikkeellä "vetää" myös itseään nopeampaan vauhtiin. Eikä tunnu yhtään ylimääräiseltä. Pitänee näemmä ottaa aina pari nopeampaa askelta, jos rupeaa unohtumaan miten niiden käsien pitäisi vierellä kulkea.

Hyvä fiilis ja ihana huomata, että 40 min juoksukin tuntuu jo ihan tavalliselta lenkiltä, eikä miltään ylipitkältä sellaiselta. Pitää vaan keksiä vähän pidempi reitti, koska se mun tavallinen 6 km lenkki (jos sen juoksee alusta asti) ei oikein enää riitä tuohon 40 min menoon vaan loppuu kesken (tänään piti juosta rappuset ylös 4 kerrokseen kotiovelle, jotta sai puuttuvat minuutit täyteen :)

Ei kommentteja: