22.7.2009

Kesäratsastusta

Maanantaina ja tiistaina oli taas ratsastusta - ihanaa, miten paljon kesällä onkaan ehtinyt ratsastaa! Nyt oli vuorossa oikea tammaputki, menin taas Silakalla ja tiistaina sitten vähän isokokoisemmalla neitokaisella. Tässä tammulit ovat, esittelyssä.

Isompi neiti (tiistaina). On päheä, isoliikkeinen ja kaunis ratsu, varsinkin estepuolella vedellyt nuoruutensa päivinä.

Silakka näyttää kuvajaalle kieltä (maanantain ratsu). Tää kuva on oikeasti vähän epäreilu, koska Silakkakin on oikeasti tosi kaunis neiti - tässä kuvassa vähän vähemmän.

Maanantaina mentiin Silakan kanssa puomiharjoituksia ja avotaivutuksia. Pitkää linjaa mentiin puomit - joka kerran vähän johonkin suuntaan hoippuen - ja toisella pitkällä sivulla avotaivutusta. Jäin kuulemma oikeaan kierrokseen mentäessä painon kanssa liikaa vasemmalle puolelle ja ohjien kanssa oli taas vaikeaa. Silakalla oli estesatula ja liekö johtunut siitä vaiko sitten hyvinharjoitelleista jaloista, mutta pysyin vähän paremmin jo kyydissä. Aina välillä polle onnistui pomppimaan jotenkin sivusuuntaan, että horjutti, mutta yleisesti ottaen kehitystä oli kyllä nähtävissä. Jopa laukannostot sujuivat, kun muisti tehdä sen ulkopohkeella. (Ja tässä kyllä vähän murjotan, kun toisella tallilla pitää nostaa nimenomaan sisäpohkeella.)

Tiistain tunnilla aiheena oli kavaletit. Nämä oli kyllä hyvin maahankaivettuja sellaisia - toisella tallilla kavalettitunti tarkoittaa n. 30 cm korkeutta, täällä n. 10 cm. No, eipä olisi tarttenut hevosten nostella jalkojaan juuri tavallista korkeammille - vaan tämä mun ratsuni, suuri estetykki, hämmentyi koko kavaleteista niin, ettei olisi ensimmäisellä kerralla tahtonut ylittää niitä ollenkaan (suostui kuitenkin, kun kylliksi kehotettiin) ja ylitti ne koko tunnin sitkeästi sellaisella spiidillä ja lennokkuudella, että opettajaa ainakin hirvitti (joka ikisen sarjan jälkeen kehoitus oli tehdä paaaljon puolipidätteitä). Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että hevonen kerrankin liikkui ja osasin pitää pohkeen sen verran irti, että liike ei kokonaan lakannut. Tyypillinen tamma - ei tykkää yhtään, että pohje jää kiinni. En ollut mennytkään tällä tammulilla varmaan vuoteen, mutta ehdottoman kiva kokemus!

Ei kommentteja: