21.6.2009

45 min, hurraa!

Olen vähitellen yrittänyt päästä aloittelijoiden ohjelmista "kunnon" ohjelmiin ja sitä varten pitää kasvattaa ei vain lenkkikertoja vaan vähitellen myös juostuja matkoja/aikoja. Tälle illalle oli vielä vuorossa kevyt 45 min, mikä vähän hirvitti, koska takana oli juhannus ja perjantain 30 min juoksu tuntui vähän raskaalta (saattoi kyllä olla luistava hiekkapohja, mäkinen lenkki ja ikävästi sijoittuneet hormonit...).

Hommaa kuitenkin piristi se, että löysin vihdoin pakatessani juhannusta varten sykemittarini - se oli puoliksi puretussa matkakassissa, jippii! Laitoin sen päälle ja lähdin matkaan.

Kävelin alkuun 9 min - vaikka polvi on jatkuvasti ollut parempi ja parempi, en halua ottaa mitään riskejä sen kanssa ja lämmittelen siksi mieluummin. Sain sykkeen kävelyssä jonnekin 115 hujakoille, kun valitsin mp3-soittimesta musiikit huolella ;) Sitten lähdin juoksemaan, ja yllättävän tasaiselta tuntui tällä kertaa. Jano iski kyllä matkan aikana, mikä ei ollut ihmekään, koska älypää minä en ollut muistanut juoda kuin ehkä 4 tuntia aikaisemmin... Tyhmästä päästä todella kärsii koko kroppa. Kun syke oli jossain 145 alapuolella juoksu kävi sutjakkaasti ja tuntui siltä, että pääsee eteenkinpäin. Kaikki mäet ja vastaantulevat ihmiset (vieraskoreutta?) nostivat sykkeen kuitenkin heti yli 155, jonka kyllä huomasi askeleen lennokkuudessa.

30 minuutin juoksun jälkeen tuntui hetken aikaa vähän pahalta, mutta se oli ehkä enemmän psykologista kuin varsinaisesti fyysistä. Sitten kun tajusi, että ei tässä mitään, kyllä kunto vielä kestää, tuli mukava hyvänolontunne ja taas jaksoi juosta. 45 minuuttia juoksua tuli täyteen ihan hyvävoimaisena ja laskennallinen keskisyke oli 147 koko juoksuajalle. Siitä kävelin vielä vajaa 10 min kotiin.

Näemmä sitä edistystä kuitenkin tulee, vaikka vähän hitaamminkin joutuisi aloittamaan, jippijippii! Parin viikon päästä jo varmaan uskaltaa ottaa ohjelmistoon tunnin lenksun. Pitänee vaan miettiä etukäteen vähän missä sen juoksee, nytkin meinasi tulla tenkkapoo, kun olen juossut vain 6-7 km lenkkejä. Löysin kuitenkin tosi mukavan lisäpätkän peruslenkkiini, jolla matkasta tuli yhteensä noin 9 km. Siitä taisin juosta jonkun 7 km, ihan tarkalleen on vaikea sanoa. Tosi kivoja uusia pehmeitä metsäpolkuja, täytyy heti ottaa vakiolenkkiin mukaan!

Ei kommentteja: