27.6.2009

Lauantain kevyt 40 min vauhti-intervallein

Anteeksi, mutta missä on se aurinko, joka mulle luvattiin? Tulin mökille nimenomaan sen vuoksi, että tänään piti olla huima auringonpaiste eikä olisi voinut kuvitellakaan siivoavansa kotona. Ja missä se nyt on, kysyn vaan...?!?!?!

No, sade taukosi äsken sen verran, että pääsin sentään lenkille. Ihanissa maastoissa 40 minuutin lenkki meni aika helpontuntuisesti, vaikka tajusin vasta kotona, että juoksu-osuuden keskisyke oli 151. Olisi ehkä pitänyt ottaa vähän hitaammin, kun huomiselle on luvassa eka tosi pitkä (no, mun standardein: 40 min juoksua - 5 min kävelyä - 20 min juoksua). Mutta katsotaan sitä siis huomenna.

Lenkin tarkoituksena oli tehdä vähän vauhti-intervalleja, mutta nyt maasto oli sen verran mäkinen, että raskautta tuli lisää jo niistä nyppylöistä, joissa syke nousi reilusti 160 yläpuolelle. Kahdessa ilkeässä pitkässä nousussa (jotka vaan jatkui ja jatkui sellaista tosi loivaa, mutta kuitenkin uuvuttavaa nousua) oli pakko hidastaa kävelyyn kun syke ei vaan enää laskenut vaikka kuinka yritin hynyttää. Pari kunnon 100 m vetoa pääsin kuitenkin tekemään, tosin joka kerralla kun lähti reippaasti loppui orkki kesken parikymmentä metriä ennen vedon loppua. Syke kuitenkin silti laski noiden vetojen jälkeen nopeasti, hienoa.

Muutenkin fiilis läpi koko lenkin oli aika mahtava, ei väsyttänyt yhtään ja mielikin oli aika tyhjä - ei jäänyt junnaamaan mikään paha fiilis päälle vaan pystyi keskittymään siihen vauhdin säätelyyn ja nautiskeluun kunnolla. Huisaa, miten nopeasti muutos on tapahtunut kunnossa ja suhtautumisessa koko juoksemiseen, pari kuukautta sitten en olisi vielä voinut kuvitellakaan :)

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Eihän sade estä juoksemista...:) Sillon on hyvä hengittää.

Oliko tarkoitus pitää keskisyke alhaalla vedoista huolimatta?

Juliana kirjoitti...

Sykkeen oli kyllä tarkoitus pysyä alhaalla, mutta noi mäkiosuudet ja niiden aiheuttama lisärasitus tuli siihen päälle vähän niinkuin yllätyksenä...

Enkä osaa vielä käyttää sykemittarianikaan kunnolla, ilmeisesti siitä saa jotenkin eri osioiden (eli mulle noi alku- ja loppukävelyt vs. se itse juoksu) keskisykkeet erikseen - mut mä en osaa laittaa sitä niin.. Suunnon t3 käytössä. No, ens viikolla on loma ja ehtii taas perehtyä ohjekirjaseenkin :)