30.6.2009

Tupla tai kuitti!

Olipa kerran kaksi ystävystä, joilla oli hirveän hyvä laihdutusveto päällänsä. Tai siis, molemmat aloittivat tosi vahvasti ja kiloja kyllä alkuun lähti, mutta sitten vähän repsahdettiin. Tai oikeastaan vähän enemmänkin. Tai tuli jotain ihmeihmejumitusta, että vaikka liikuntaa lisäsi miljoonasti, ei vaan vaaka näytä yhtään mukavampia lukuja. Kuten tuossa aiemmassa postauksessa mainitsin, jotain tuloksia nyt sentään on tullut, mutta ei ihan vedon vaatimia numeroita. Ja sunnuntaina se olisi sitten mennyt umpeen ihan virallisesti.

No, me päätettiin, että ihan turhaan tästä ekasta yrityksestä lannistutaan (no, ei tää kyl ihan eka kertaa oo kun "päätän" laihduttaa, mut eka veto tän kaverin kanssa - kai se lasketaan?). Jos kerran pokerissakin voi pelata tuplaa ja kuittia, niin voidaan mekin. Elieli, vedon deadline on nyt siirretty sitten ensi vappuun, tosin omat painotavoitteeni asetin jouluun, että jäisi joku aika myös pitää painoa tasaisena. Ja että saisin itselleni mukavan joululahjan saavutetuista tavoitteista ;)

Ja mun omat (taas kerran vaatimattomat...) tavoitteet terveellisempään elämänmuutokseen ovat seuraavat:
  • paino alas 4 kg ja/tai alakroppa yhden housukoon pienempi (näistä siis kumpi tahansa käy)
  • liikuntaa 4-5 krt viikossa säännöllisesti (2 näistä tulee jo viikoittaisista ratsastuksista...)-
  • ei hävetä enää bikineissä (ja jos tää tapahtuu muuttuneen psykologian kautta, eli maha löllymään-meiningillä, niin aina parempi!)
  • on juossut vähintään yhden 10 km kisalenkin (paitsi jos osoittautuu, että polvi ei sitä kestä)
  • treenaa kesän 2010 puolimaralle/maralle riippuen polven kunnosta
  • juoksee Cooperissa vähintään 2400 m = naisten hyvän alaraja
  • ei syö enää turhautumiseen tai tylsistymiseen, vaan syö nauttiakseen
Niin että näillä nyt sitten mennään. Yritän ottaa noita ohjelmistoon sillälailla portaittain. Ensimmäisessä on nyt tämä liikunnan starttaus, jota tässä on käynnisteltykin jo pari kuukautta. Eli avainsanoina kivaa ja säännöllistä. Sitten syksyllä rupean katsomaan vähän tarkemmin mitä syön - tässä vaiheessa jää vain Coca-cola (tästä järkyttävän dramaattisesta elämän käännöspisteestä lisää myöhemmin). Parempi ottaa hallittu määrä kerrallaan, täyskäännös kun ei mulla onnistu (kaikilla elämänalueilla yhtäaikaa), kokeiltu jo on.

Kuva täältä.

Ei kommentteja: